Overslaan naar content

Business Controller

  • Haaften
€ 60.000 - € 70.000 per jaar

Welkom bij Nedcargo!

Jij zoekt ruimte voor jouw kennis en ervaring waarbij je business control naast inhoud ook vorm wil geven! Het liefst in een succesvolle en dynamische onderneming: welkom bij Nedcargo!

Jij zoekt als ondernemende business controller ruimte voor jouw kennis, ervaring én ondernemerschap. Bij Nedcargo maken we graag werk van goede ideeën. Jij wilt als een echte finance business partner samen met jouw directeur en management bouwen aan beter rendement. Binnen onze Business Unit Transport en Distributie geef jij Business Control vorm en inhoud. Nedcargo is een onderneming die autonoom én door overnames flink gegroeid is. Dat betekent dat het informatie en applicatie landschap nog verder verbeterd kan worden dat en dat er de komende jaren veel interessante projecten op de rol staan. Kortom, veel kansen om het nog beter te doen! Zin om mee te bouwen?

Jouw rol pakken als Business Controller
Om maar direct met de deur in huis te vallen, we verwachten dat jij echt je rol gaat pakken. Het blijft dus niet bij louter informeren en adviseren, jij gaat doorpakken als jij de sterke overtuiging hebt dat jij gelijk hebt. Jij haalt je kick uit het feit dat jij een wezenlijke bijdrage levert aan jouw Business Unit Transport en Distributie en je werk ziet vertalen in rendement. Je signaleert ontwikkelingen, behoeftes, kansen en bedreigingen. Je hebt alle vrijheid om initiatief te nemen. De sfeer en samenwerking zijn uitstekend, je belang wordt gezien en onderstreept. Weet jij je ideeën op de juiste manier te pitchen dan zijn de lijnen kort en wordt er snel geschakeld. In deze functie ben je onderdeel van het Business Control team en rapporteer je aan de Finance Director. Je hebt veel exposure binnen Nedcargo, kortom: als jij wilt kun je impact maken!


Taken en verantwoordelijkheden:
- Optreden als sparringpartner van de directie en de transportmanagers.
- Analyseren van de financiële resultaten van de Business Unit en op heldere wijze terugkoppelen aan de MT leden van de Business Unit. Je zorgt voor goede inzichten en helpt deze om te zetten naar concrete verbeteracties. Dit doe je zowel proactief als in nauwe samenwerking met de MT leden;
- Ondersteunen van stakeholders bij het maken van strategische beslissingen door grondige analyse en rapportage van bedrijfsresultaten;
- Ontwikkelen van nieuwe rapportages en het verder volwassen maken van de managementinformatie en het bouwen van overzichten uit verschillende databronnen;
- Ondersteunen bij tenders, pricing en zorgen voor commercial excellence;

- Ondersteunen bij CSRD oftewel het meten en rapporteren over duurzaamheid;

- Zorgen voor een awareness en reflectie op kosten en omzet van de operatie.


Wat bieden we je als Business Controller bij Nedcargo?
Allereerst een zeer gedreven werkomgeving in een organisatie die groot genoeg is om de complexiteit van de rol als business controller te ervaren, maar ondernemend genoeg is om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken. Je krijgt alle ruimte voor het invullen van nemen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een jaarsalaris tussen de € 60.000 en € 70.000 afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak.


Welkom bij Nedcargo, een werkgever waar je trots op kunt zijn
Wij zijn een van de leidende logistiek dienstverleners in de Benelux op het gebied van levensmiddelen en drank met warehouses op diverse locaties in Nederland en België. Nedcargo wordt in de markt gezien als een strategische business partner waarop, en waarmee, je kunt bouwen. Wij streven naar een betrouwbare en voorspelbare dienstverlening met meerwaarde. Kortom: een ambitieuze, dynamische en innovatieve organisatie op het gebied van logistiek, lucht- en zeevracht, wegtransport en warehousing.

De eigenschappen waar wij waarde aan hechten volgen uit onze kernwaarden: bevlogen betrokkenheid, moed tonen, investeren in de toekomst, continu verbeteren en recht door zee.


Nu blijft het bij Nedcargo niet bij woorden maar worden deze ook omgezet in daden. We hebben daarom bovenstaande kernwaarden vertaald naar een cultuur waar vanuit iedere collega zich in kan herkennen en mee kan verbinden. We zijn een organisatie waar je elkaar kent, je snel kunt schakelen en we kunnen en blijven investeren in beter. Zo zijn we succesvol geworden en zijn we vastberaden om dat ook vooral te blijven!


Op-, en met, Nedcargo kun je bouwen, wat zijn jouw kwaliteiten?
Allereerst ben jij een ervaren en ondernemende business controller. Je ziet jezelf als echte finance business partner en kan je uitstekend verplaatsen in een ondernemende en resultaatgerichte omgeving. Je hebt verstand van, en een visie op, business control in de breedste zin van het woord. Naast dat je er graag over praat pas je het ook graag toe en ben je gericht op het boeken van resultaat, onder aan de streep. Je maakt graag onderdeel uit van een finance team waar je open, transparant en fijn samen kunt werken. Anderen vinden jou een zelfstandige en sterke persoonlijkheid die sensitief genoeg is om draagvlak creëren. Je bent in staat om diverse belangen te kunnen afwegen en weet je ideeën en plannen om te zetten in concrete acties.

Verder vragen we van je als Business Controller:

  • Je hebt een afgeronde wo opleiding in Bedrijfseconomie, Accountancy of andere financieel gerelateerde opleiding;
  • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring op het gebied van Business Controlling;
  • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
  • Affiniteit met logistieke organisaties is een pré;
  • Minimaal 32 uur beschikbaarheid per week.


Enthousiast geworden?

Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Monique, Finance Director via de mail, m.streng@nedcargo.com. Monique legt je graag uit wat de functie inhoudt en hoe het is om te werken bij Nedcargo. Voor solliciteren kun je reageren via de ‘solliciteerknop’.


*Een VOG aanvraag is een standaard onderdeel van deze procedure

Wij kiezen voor corporate recruitment, daarom komen wij graag direct met geïnteresseerden in contact zonder tussenkomst van intermediairs


of